Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi organizează începând cu anul 2009 Festivalul Studenţesc de Muzică Rock “S’live Rock”, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediţie. Este un eveniment cu caracter necompetiţional, al cărui scop este dezvoltarea schimbului cultural şi de experienţă artistică între tinerii interpreţi de muzică rock. De-a lungul timpului, am avut invitaţi la Galaţi, în cadrul acestui eveniment, trupe tinere, dornice de afirmare, afiliate caselor de cultură studenteşti din ţară, precum şi nume deja consacrate ale muzicii rock: Adi Manolovici, Timpuri Noi, Bucovina, Cargo, Leo Iorga & Pacifica sau Trooper.

 

Pentru că ediţia de anul acesta se desfăşoară online, trupele de muzică rock ce au dorit să participe, au transmis către C.C.S. Galaţi câte o înregistrare video (live act), cu o durată de aproximativ 30 de minute, conţinând piese compoziţie proprie şi/sau cover-uri ale unor piese deja consacrate. Astfel, ne vom întalni pe parcursul a două ore de muzică de calitate cu trupa “Quantum Drive” de la CCS Cluj Napoca, trupele “Inside” şi “Sukar Nation” de la CCS Iaşi, trupa “Among the Filters” – CCS Galaţi, precum şi cu “Secret Society” din Bucureşti .

 

Quantum Drive – Cluj-Napoca
Componenţa:

 

Măcicășan Ovidius- chitara & voce
Ivan Baraban- tobe
Adam Dobie- clape
Paul Strugariu- chitara
Radu Ianovițchi- chitara bas

 

Trupa Quantum Drive este o trupa de indie-alternative din Cluj-Napoca. Trupa exista din 2010, iar de atunci a participat la numeroase festivaluri de muzica, fiind prima trupa care a cantat pe scena Electric Castle, si a deschis concertele unor trupe cunoscute fanilor indie, cum ar fi Toy (UK), Motorama (Ru), Soviet Soviet (It)…etc.

 

 

Inside – Iasi
Componenta:
Madalina Andronic – chitara, voce
Paul Cociorva – chitara
Iulian Miron – bas
Codrin Murariu – tobe
Trupa a luat fiinta in noiembrie 2012, participand, de la formare, la numeroase concerte in Iasi, Bucuresti, Suceava, Chisinau, Galati sau Botosani. Prezenta aproape constanta la fiecare editie a festivalului Rock’n’Iasi, Inside si-a lansat prima aparitie discografica in octombrie 2015, EP-ul intitulat „Povesti”. Dupa o perioada de hiatus, trupa revine in forta, pregatindu-se de inregistrarile la cel de-al doilea album si doritoare sa-si faca simtita prezenta la festivalul „S’Live” de la Galati.

 

 

Among the Filters – Galaţi
Componenta:
Bogdan Ştirbu –voce chitara si pian
Iulian Ursu-bass
Irina Pancu-tobe
Edi Stefan-trompeta
Florin Atanasiu – chitara, backing vocals
Among the filters este o trupa tanara, formata din patru adolescenti care au in comun pasiunea legata de muzica. Canta in general compozitii proprii, rock alternativ si au participat la numeroase festivaluri atat in tara cat si in strainatate. In prezent trupa lucreaza la noul lor album.

 

 

SuKaR NatioN – Iasi
Componenta:

 

Victor Bejinariu – chitară, voce
Vasile Forminte – trompetă, voce
Madalin Onu – vioară
Sergiu Chilianu – saxofon
Iulian Croitoru – acordeon
Valentin Morosan – chitară bas
Ovidiu Punei – tobe

 

Colaboratori

 

Daniel Popa – trompetă
Vlad Lavric – Saxofon
Syncro-line Scenotehnica – sunet/lumini

 

 

Inființată in Iași dintr-o nebunie, SuKaR NatioN a pus intr-o lumina favorabila zicala „a tunat și i-a adunat”. Trupa a pornit ca un spectacol de muzica și teatru cu doi membri. Aceștia au colindat scenele Ieșene cu spectacolul „Țiganu și Ciobanu”. De aici a pornit NebooNation-ul. Pas cu pas muzicieni din toate genurile muzicale s-au alăturat bandei de dezmăț. S-au întălnit muzicieni cu rădăcini în Death Metal, Heavy Metal, Pop Rock, Folclor, Jazz. În Ianuarie 2011 a avut loc primul concert Sukar Nation, „Să curgă shot-ul”. Trupa a trecut printr-o perioadă de tranziție in care și-a căutat indentitatea. Perioadă dominată de foarte multă muncă și încununată cu un Grand Prize la Transylvania International Music & Art festival. După “Să curgă shot-ul” o adaptare a unei piese lăutarești, piesă care a stat pe buzele ieșenilor mult timp, a apărut prima piesă 100% proprie. Aceasta nu a ieșit din câmpul semantic, având un refren extrem de sugestiv „Recunosc! Imi place Vodka”. Trupa și-a construit o imagine solidă de dilimani (cum chiar ei se recomandă) pe scenă. Aceasta este haina artistică îmbracată de o seriozitate de fier.
A urmat o perioadă fară prea multe momente de respiro în care trupa a colindat țara în lung si-n lat cu deschideri pentru trupe ca Iris, Paraziţii, Vama, Mihai Margineanu, El Negro, Suie Paparude, Gipsy Hill(Londra), etc.
Influentati de trupe precum Zdob si Zdub, Gogol Bordello, Kultur Shock, Mahala Rai Banda, Goran Bregovici au interpretat folclorul românesc așa cum l-au văzut ei. Au regândit piese precum Ciocârlia, Rapsodia Română, Mărioară de la Gorj, O damigeană și-un pahar, Kibori, etc.Datorită maleabilității trupei, sunt printre putinele trupe din underground care se poate lăuda cu peste 1000 de concerte in 10 ani.

 

 

Secret Society – Bucuresti
În 2009, Andrei, Vlad și Cătălin făceau parte din Academia de Rock, trupă formată de Adi Manolovici care avea scopul de a promova elevii clasei de chitară. Pe la începutul anului 2010, împreună cu alți 2 membrii, chitaristul Tiberiu Ciocarlie și toboșarul Ștefan Stoian, au început să lucreze la câteva piese proprii punandu-si problema formării unei noi trupe.
Astfel, în primăvara lui 2010 s-a născut trupa Secret Society cu componența: Andrei Manea (voce), Vlad Mureșan (chitară), Tiberiu Ciocârlie (chitară), Cătălin Ungureanu (bas) și Ștefan Stoian (tobe).
A urmat un an în care au pus la punct un repertoriu format atât din piese proprii, cât și din coveruri , cantand in numeroase cluburi bucureștene, fiind primiți cu entuziasm de public.Sound-ul și compozitiile trupei sunt influențate, în principal, de rock-ul clasic al anilor 70, 80, prin trupe ca Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd.
La finalul anului 2013, in urma catorva modificari in component trupei , a luat naștere cea mai longevivă formulă Secret Society: Andrei Manea (voce), Vlad Mureșan (chitară), Romeo Cividino (clape), Cătălin Ungureanu (bas) și Victor Vrabete (tobe). A urmat o perioadă foarte activă pentru trupă, cu numeroase concerte și evenimente, culminând cu lansarea primului album, So It Begins, în toamna lui 2014, un album plin de energie și entuziasm, în stilul hard rock, primit cu entuziasm de public .
Anul acesta in luna august, Secret Society a lansat un nou single, Paradise, primul de la lansarea albumul din 2014, precum si primul lor videoclip.

 

 https://fb.me/e/WSA2IKMY 

 

 

 

 

 

 

!!! ANULAT !!!

Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi, organizează în data de 10 octombrie 2020, Festivalul Naţional Studenţesc de Muzică Rock “S’LIVE Rock”.

Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, “S’Live Rock” este un eveniment cu caracter necompetiţional, al cărui scop este dezvoltarea schimbului cultural şi de experienţă artistică între tinerii interpreţi de muzică rock.
Evenimentul se va desfăşura la Daily Pub, în compania formației The Mono Jacks.
Opening act: Inside (Iași) & Among the Filters (Galați).
Live streaming pe pagina de Facebook a Casei de Cultură a Studenților Galați.
Intrarea este gratuită (în limita locurilor disponibile).
Parteneri: Liga Studenților din Galați, Daily Pub.
Finanțator: Ministerul Tineretului și Sportului.
Partener media: Rock FM.
Inside – CCS Iasi
Trupa a luat ființă în noiembrie 2012, participând, de la formare, la numeroase concerte în Iași, București, Suceava, Chișinău, Galați sau Botoșani. Prezență aproape constantă la fiecare ediție a festivalului “Rock’n’Iasi” , Inside și-a lansat prima apariție discografică în octombrie 2015, EP-ul intitulat „Povești”. După o perioadă de hiatus, trupa revine în forță, pregătindu-se de înregistrările la cel de-al doilea album și doritoare să-și facă simțită prezența la festivalul „S’LIVE Rock” de la Galați.
Componența trupei:
MADALINA ANDRONIC – chitara, voce
PAUL COCIORVA – chitara
IULIAN MIRON – bas
CODRIN MURARIU – tobe
Among the Filters – CCS Galați
Este o trupă formată din 3 adolescenți care au în comun pasiunea legată de muzică.
Componența trupei:
Bogdan Stirbu-Voce și chitară,
Iulian Ursu-Bass,
Irina Panciu-Tobe.
Cântă în general compoziții proprii, rock alternativ, și au participat la numeroase festivaluri atât în țară cât și în străinătate.