Festivalul Național Studențesc de Muzică Folk "Baladele Dunării

Festivalul Naţional Studenţesc de Muzică Folk „Baladele Dunării” este un proiect de tradiţie al C.C.S. Galați şi reprezintă manifestarea cultural artistică de gen la nivel naţional, sub formă de competiţie, la care participă solişti şi grupuri de muzică folk ce activează în Casele de Cultură Studenţeşti, dar şi nume reprezentative ale genului. Organizarea acestei manifestări are ca scop afirmarea şi stimularea potenţialului artistic studenţesc în domeniul creaţiei şi interpretării muzicii folk.

Festivalul National Studențesc de Teatru "ActFest"

Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi, având scopul asumat de a susţine, promova şi stimula potenţialul artistic studenţesc, organizează – în domeniul teatrului – această manifestare cultural artistică, la nivel naţional, sub formă de competiţie, la care participă trupe de teatru de amatori , regizori si scenaristi artiști ce activează sau colaborează în cadrul Caselor de Cultură Studenţeşti din țară.

Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru Contemporan  ”ActFest” se desfaşoară pe două categorii: “Amatori” şi  “Scoli de teatru” și are următoarele secţiuni:

A. Secţiunea INTERPRETARE: monolog, scenetă, piesă de teatru

B. Secţiunea CREAŢIE

1. texte scrise de studenţi (piesă de teatru, scenetă, monolog) prezentate în concurs sub formă de spectacol 

Festivalul Național Studentesc de Modă "Extravagance"

“Gala Extravagance” a fost conceput ca un show de modă, machiaj şi coafuri haute couture si prêt-a-porter.

Fiecare ediţie a avut ceva inedit: au  fost  prezentate schimbări totale  de look (tunsoare şi culoare), prezentarea unei tunsori şi a unei coafuri live, de către hair-stilişti profesionişti (Nicoleta Rogoz; Iuly & Miha- Salon Michell; Bella-Stil; Cristina Tescu, Cristina Chiriac), demonstraţii de make-up live realizate de make-up artist-ul Alexandru Rădulescu şi prezentări de modă cu creaţiile designerilor invitaţi (din Oradea, Brasov, Satu Mare, Baia Mare, Iasi, Timisoara,Pitesti,Ploiesti, Cluj Napoca, Brăila), totul pus in scena pe o coregrafie bine stabilită.

Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi, cu scopul de a susţine, promova şi stimula potenţialul artistic studenţesc în domeniul modei, organizează această manifestare cultural artistică de gen la nivel naţional, sub formă de competiţie, la care participă trupe de modele, designeri, hair stylisti, make-up artisti ce activează sau colaborează în Casele de Cultură Studenţeşti din ţară. De aceea din anul 2011 Gala Extravagance şi-a schimbat titulatura in Festival Naţional de Modă Extravagance, pastrându-şi conceptul.

Festivalul Național de Muzică Rock "S`Live Rock"

Organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi, Festivalul Studenţesc de Muzică Rock “S’live Rock”,  este un eveniment cu caracter necompetiţional, având ca scop dezvoltarea schimbului cultural şi de experienţă artistică între tinerii interpreţi de muzică rock.

Balul Bobocilor din Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați

Evenimentul tradiţional, Balul Bobocilor, proiect destinat studenţilor din anul I, scopul acestuia fiind facilitarea coeziunii dintre participanţi şi mediul academic gălăţean. Balul Bobocilor din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi este unic în ţară, prin modul său de desfăşurare, se întinde pe o perioadă de 6 săptămâni, iar câştigătorii sunt selectaţi pe criterii de atitudine, implicare şi integrare în grup. Pe parcursul celor 6 săptămâni, bobocii sunt încadraţi într-un regim special, desfăşoară activităţi de team-building, participă la probe specifice tematicii balului, organizate pe plan local, naţional, dar şi internaţional. În acelaşi timp, aceştia beneficiază de cursuri de dans şi coregrafie cu instructori si coregrafi, iar la sfârşit rezultatul celor şase săptămâni este un adevărat spectacol, demn de adevăraţi artişti.

Let`S Folk

Organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi, evenimentul Let’s Folk, este un eveniment cu caracter necompetiţional, având ca scop dezvoltarea schimbului cultural şi de experienţă artistică între tinerii interpreţi de muziăa folk.

OLIMP-X

Casa de Cultură a Studenților din Galați în parteneriat cu Liga Studenților din Galați, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, Facultatea de Educație Fizică și Sport si Jandarmeria Galaţi desfășoară proiectul tradițional OLIMP-X. 

Proiectul în sine reprezintă o alternativă pentru activităţile cotidiene ale majorităţii studenţilor din Galaţi, fiind o metodă sportivă de a-şi testa abilităţile, curajul și spiritul de echipă.

Activităţile sportive se desfăşoară în campusul studenţesc Al. I. Cuza,  Sala Puskin Galaţi,  Stadionul Portul Roşu.

În cadrul acestui proiect a loc competiţii pe echipe sau individual de alpinism, tenis de câmp, şah, paintball, tenis cu piciorul, fotbal, tenis de masă, baschet, volei, precum şi un circuit de fitness.